Metoder

 

Ögonlaserbehandlingar utförs med metoder som kan indelas i två huvudgrupper; ytliga resp. djupgående. Med de ytliga metoderna korrigeras synfelet på hornhinnan, utan att man skär i ögat, vilket medför att hornhinnans hållfasthet behålls, denna metod kallas A-lasek. Med de djupgående korrigeras synfelet inuti hornhinnan. Man skär en flik och behandlar under denna. Denna metod kallas Lasik.

Vi gör enbart ytmetoderna  A-LasekLasek/ELSA eller TransPrk eftersom de är de säkraste metoderna som ger de bästa resultaten.

No Cut/TransPrk innebär att lasern gör hela jobbet, dvs den tar bort ytskiktet (epitelet) på hornhinnan och därefter själva synfelet i samma seans. Till skillnad från olika typer av LASIK/FS-LASIK gör vi laserbehandlingen utan att skära i ditt öga. Numera använder vi oss av A-Lasek  och ibland av No Cut/TransPrk  men fortfarande inte LASIK.  Vi ger dig bästa syn utan att skära i ditt öga. Lock-metoderna  typ Lasik försvagar ditt öga och ger dig ett lock som kan lossna 10 ja 20 år senare. A-Lasek minimerar risken för komplikationer och gör så att du slipper eventuella synstörningar pga felaktiga lock som kan uppstå vid LASIK/FS-LASIK. A-Lasek  är den säkraste metoden som finns. Den ger dig mindre obehag än andra ytmetoder de närmaste dagarna efter behandlingen och det bästa slutresultatet.